גיליתם שבעירייה או במועצה בה אתם גרים אין מבקר. מה זה אומר? שאין מי שישמור על המינהל התקין והסדר הראוי. כך עליכם לפעול במקרים כאלו
הסברחובה למנות מבקר בכל עירייה או מועצה, שבלעדי מנגנוני הביקורת שלו חשופים לשחיתות. תפקידו של המבקר הוא לבדוק את פעילות העירייה תוך שמירת טוהר המידות ועקרונות היעילות והחסכון. |
האם חובה שלכל רשות מקומית יהיה מבקר?
כן. הרשות המקומית הינה גוף ציבורי אשר נדרשת על פי חוק לקיומם ותפקודם התקין של מנגנוני הבקרה וביקורת פנימית. מנגנונים אלו אמורים לסייע בידי ראש הרשות והנהלתה, בשמירה על הנורמות המחייבות בביצוע תפקידם, כדי להבטיח שפעילותה של הרשות המקומית תיעשה באופן החוקי והראוי. חובה זו מעוגנת בחוק.
כאשר מדובר בעירייה:
סעיף 167(ב) לפקודת העיריות
המועצה, בהחלטה ברוב חבריה, תמנה לעיריה מבקר במשרה מלאה
כאשר מדובר במועצה מקומית:
סעיף 145א לצו המועצות המקומיות (א), תשי"א-1950
(א) המועצה, בהחלטת רוב חבריה, תמנה מבקר פנימי במשרה מלאה, למועצה (להלן - המבקר), על פי הוראות צו המועצות המקומיות (שירות עובדים), תשכ"ב-1962.
...
(ד) המבקר לא ימלא במועצה תפקיד נוסף על הביקורת זולת תפקיד הממונה על תלונות הציבור או הממונה על תלונות העובדים, וזאת אם מילוי תפקיד נוסף כאמור לא יהיה בו כדי לפגוע במילוי תפקידו העיקרי.אין מבקר. מה עושים?
1. פונים ישירות לראש הרשות המקומית. ניתן לכתוב לו כך:
"באי-מינוי מבקר פנים יש ניגוד להוראות המפורשות של החוק ומשום פגיעה קשה בכללי מנהל תקין, וביכולתה של הרשות לתפקד כדין ובאמון הציבור. מבקר הפנים הינו אחד מ"שומרי הסף" החשובים ביותר ברשות המקומית ולהיעדרותו משמעות אחת ויחידה- פגיעה חזיתית וקשה בכללי מנהל תקין"
2. באין מענה ניתן לפנות למשרד הפנים.
קישורים חיצוניים
פקודת העיריות, אתר נבו
עתירת התנועה למען איכות השלטון בנוגע לאי מינוי מבקרים, אתר התנועה למען איכות השלטון